Rólunk
Hogyan is indultunk

Fontos cél a közétkeztetés minőségének és mennyiségének javítása. Fontos egészségügyi és környezetvédelmi tényező, az alapanyagok „utaztatásának” minimalizálása. Természetesen fontos tényező a településen élő munkanélküli lakosság számára értékteremtő munkalehetőség biztosítása.évben önkormányzatunk kezdeményezésére szociális szövetkezet jött létre. Hosszú távú tervünk a szociális szövetkezet részére minél több program átadása, így bevezetése a piacra. A szociális szövetkezet már üzleti alapú működése reményeink szerint több munkavállaló részére kiugrást biztosít majd a munka világába történő visszajutáshoz. 2016. évi Start program tervezetünkben ezért egy rendelkezésre álló 300 m2 nagyságú épület gyümölcs és zöldségfeldolgozó üzemmé alakítását terveztük, ami 2017.02.28.-ig elkészűlt.
Napjainkban egyre nagyobb igény mutatkozik az organikus élelmiszerek iránt. Az üzem működtetésében nagy hangsúlyt kívánunk fektetni arra, hogy az alapanyagokat a környékről, elsősorban kistermelőktől vásároljuk fel, így számukra is könnyebb megélhetést biztosítsunk, illetve ösztönözzük a területén élő lakosságot zöldség és gyümölcs termesztésre. Az általuk termel gyümölcs minimálisan van vegyszerezve és a környezetet az utaztatással sem terheljük a környezeti fenntarthatóság jegyében. Az általunk előállított zöldség és gyümölcslevek gyümölcs és zöldség tartalma 100 %. Nem tartalmaznak semmilyen mesterséges aromát, ízesítőt, tartósítószert és hozzáadott cukor nélkül készülnek. Fel szeretnénk venni a kapcsolatot közétkeztetéssel foglalkozó cégekkel, önkormányzatokkal, hogy vegyék bele étlapjukba a 100%-os termékeinket, illetve a helyi kiskereskedőkkel értékesítés céljából. Természetesen az üzemből közvetlenül is kívánunk értékesíteni kihagyva a folyamatból a kereskedelmi árréseket. Fontos feladat a piacok megteremtése, illetve megtartása. A piacteremtés legfontosabb eszköze a kapcsolati tőke kiépítése, illetve a megfelelő marketing.